3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 2 ks
lilek 200 g
cuketa 200 g
paprika 150 g
rajčata 200 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekaný česnek, osolíme, okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme k zelenině a podusíme doměkka. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a ugrilujeme. Na plátek masa dáme vrstvu podušené zeleniny a podáváme nejlépe s rýží.

Energetická hodnota 1 porce je cca 1800 kJ.

Tip:
Místo kuřecího masa můžeme ugrilovat nebo osmahnout rybu (tresku, lososa, pangasia) nebo krůtí maso.


 


RECEPTY

Míchaný salát s rajčátky

Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle na šalvěji

Postup: Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...